JULEMARKED I LÜBECK 2011

 
 
Den første weekend i december tog vi med et vennepar til julemarked i Lübeck. Vi havde bestilt hotel i Travemünde et par måneder tidligere. Der var allerede ved at være godt fyldt op på hotellerne i Lübeck, og Travemünde lå kun 17 km fra Lübeck, så der var jo ikke så langt at køre. Vi kørte hjemmefra ved middagstid og var fremme ved spisetid om aftenen.

Lige da vi ankom til hotellet, syntes vi umiddelbart, at vi virkede lidt lurvede i tøjet i forhold til de gæster, der bevægede sig rundt i forhallen. Det var damer i stiletter og flotte kjoler og mænd i smoking. Det viste sig, at der skulle være afdansningsbal for unge kvinder denne aften. Vi åndede lettet op, for det store skrud var altså ikke med i weekendtasken :-) Vi blev installeret på 2 værelser ved siden af hinanden på 7. etage. Det var mørkt, men vi kunne kigge ned på et kurhotel og byens lys. Østersøen lå til højre, men der var helt sort ude over havet. Vi spiste på restaurant i byen og gik tidligt i seng, så vi kunne være udhvilede til næste dags strabadser på julemarked.

   
Indgang til vores hotel Forhallen
 
Næste morgen stod vi op til en overdådig morgenbuffet. Der var ALT - selv iskold, sprød Sekt/champagne til den røgede laks. Utallige slags brød, oste, pålæg, lune retter, frugter, surmælksprodukter, müslier og korn, marmelader, fisk, juicer, kaffe og the. Vi spurgte i receptionen om der gik bus til Lübeck, så vi kunne lade bilen stå. Bussen gik hver halve time lige til centrum og turen tog godt en halv time. Det kostede 2,90 euro for en voksen enkeltbillet. Vejret var ikke det bedste, men humøret var højt, og vi glædede os til at smage på alle julegodterne og Glühwein.
   
Kurhotel overfor vores hotel. Udsigten mod højre fra altanen.
   
Vores hotel Vi kom forbi endnu et hotel og Casino på vej til bussen.
 
Vi stod af i centrum, og det allerførste vi købte, var hver sin paraply. Det øsede ned. Vi osede lidt i nogle butikker mens regnen var allerværst. Bagefter prøvede vi om vi kunne spise os igennem nogle af alle de lækkerier, de solgte i boderne på markedspladserne og i gågaden. Der var kø for at komme ind i butikken, hvor de solgte Niederegger Marcipan. Butikken var flot pyntet både udvendigt og indvendigt. Når regnen blev for meget, eller når vi frøs lidt skyndte vi os at købe et krus Glühwein, og vi nåede i løbet af dagen at smage næsten alle varianterne :-)

Ved 19-tiden var vi så trætte i fødderne, at vi vendte næsen mod bussen og kørte tilbage til vores hotel. Vi spiste aftensmad på samme restaurant som dagen før. Det var lidt sent, vi spiste og da vi kom tilbage på hotellet, varede det ikke længe før vinen og varmen gjorde øjenlågene tunge. Næste morgen stod vi op til samme overdådige morgenbord. Denne gang sad vi lidt længere og nød al den gode mad. Vi pakkede og checkede ud og trillede hjemad, kun afbrudt af et stop ved grænsen, hvor vi fyldte de sidste hulrum i bilen med julegodter og nogle flasker af den dejlige Glühwein, så vi kan lune os i campingvognen, når vinteren rusker udenfor. Her følger lidt billeder fra turen.

   
Lübeck Lübeck - der var mange smukke gamle huse og bygninger. Byen er helt klart et besøg værd også på andre tidspunkter på året.
 

På et af torvene, var der et stort pariserhjul, men det ville nok være flottere om aftenen med lys på.

   
Ved en af kirkerne var der en lang kø. Jeg ved ikke, hvad det var der skulle ske. En af de hyggelige boder i gågaden.
 

Gågaden i regn

   
Mere regn - det havde nok pyntet mere, hvis det var sne. På dette torv var der Middelalder-marked.
 

Middelalder-marked

   
Bod med krydderier. Bageren har gang i ovnen.
   
Middelalder-musik. Her begiver vi os videre i tørvejr
 

På det store torv, der var omkranset af flere gamle bygninger, var menneskevrimlen endnu ikke så slem. Sikkert pga. vejret.

   
Det var vist 2. kop Glühwein med den stærke rom :-) Honningkagehjerter i massevis.
   
Tja.... Billedet taler vist for sig selv. Julebutikskonceptet Käthe Wohlfart, med filialer i flere tyske byer, havde selvfølgelig også en butik på julemarkedet. Se mere Käthe Wohlfahrt - det er ikke billige sager, der bliver solgt. Jeg endte da også med lidt til juletræet, selvom jeg allerede havde været i butikken i Riquewihr i Alsace i efterårsferien. Mine indkøb var i den absolut billigste ende.
   
Fra Käthe Wohlfart Fra Käthe Wohlfart
 

Fra Käthe Wohlfart

   
Fra Käthe Wohlfart Fra Käthe Wohlfart
   
Nogle gange lykkedes det mig at hæve blikket fra al julehalløjet og se på alle de smukke detaljer på de gamle bygninger. Niederegger Marcipan - kø for at komme ind.
   
Og kø for at komme rundt i butikken. Vores mænd flygtede ud igen :-)
 

Torvet med de gamle bygninger - man kan se alle de irgrønne kobbertage og spirene og tårnene.

   
Her solgte de honning fra Finland. Det var et eldorado for børn. Slik og godter i lange baner.
   
Efterhånden som dagen gik over i skumring, kunne vi se lys blive tændt over os. Juletræet var ikke blot pyntet med lys, men også med masser af glaskugler i rød og guld.
   
Frugtbrændevin Brændte mandler og andre godter.
   
Efter indtagelse af div. Glühwein, blev det nødvendigt at finde et toilet og vi fandt et i et shoppingcenter. Centret var smukt pyntet. I et fotoatelier kunne man blive fotograferet med julemanden.
   
Et af de smukke gamle huse. Her overfor busstoppestedet. Pariserhjul på et andet torv. Der nåede vi ikke at komme, vi orkede ikke flere indtryk den dag.
   
Afgang søndag formiddag. Lige rundt om hjørnet på hotellet, i floden Trave, lå der en skonnert - Passat hed den. (Jeg har modtaget en rettelse fra Henning Olesen - det er en firmastet BARK og ikke en skonnert. Henning har en hjemmeside med masser af spændende ture og en hel masse om Barken Passat - læs mere her www.eribatouring.webbyen.dk I finder det i del 4.