Ny Cabby Caienna 620 F3

 
 
Det var overhovedet ikke meningen.... At vi skulle have ny campingvogn nu.

Men nogle gange går det ikke som beregnet. I sommer kørte vi over et pænt stort hul i vejen. Flemming opdagede hullet ret sent, nåede at undvige med bilen, men det ene hjul på campingvognen røg i. Vi undersøgte campingvognen indvendigt og udvendigt, men kunne ikke umiddelbart se, at der var sket noget. I løbet af efteråret og vinteren begyndte vognen at blive blød i gulvet foran køkkenbordet. I starten registrerede vi det nærmest ikke - bare sådan en strejftanke engang imellem. Men mens vi var på vintercamping og fyrede godt og grundigt op i vognen, syntes vi det blev værre og værre. Pludselig skulle vi have efterfyldt med kølervæske til fyret. Det havde aldrig været nødvendigt.

Vi var til "Åbent Hus" hos Hinshøj Caravan ved Randers, der bl.a. er Cabby forhandler og nævnte det. De rådede os til at melde det til forsikringen hurtigst muligt og få vognen kørt på værksted. Pludselig tog tingene fart. Vi pakkede sammen i januar på vores vinterplads, og kørte vognen til Hinshøj. De kontaktede forsikringens taksator, og taksatoren totalskadede vognen. Mistanken var, at et rør til gulvvarmen var knækket eller utæt pga. det drøn vognen havde fået, da vi kørte i hullet. Der var også steder i vognen, der indikerede det. Det ville blive for bekosteligt at skille vognen ad helt ned til gulvvarmen, for at reparere det. Taksatoren kontaktede os, og vi blev enige om en fornuftig erstatning for vognen.

Så bestilte vi en ny Cabby magen til den gamle, for den var vi så utrolig glade for. Den skulle først laves på fabrikken i Sverige. Den eneste ulempe var, at den selvfølgelig kostede mere, end vi fik i erstatning for en 4 år gammel vogn. Pengene havde vi, men jeg må nu "nøjes" ned nyt køkken i campingvognen i stedet for i huset :-) Der må spares op igen, og så må vi klare os med en gang tapetsering og maling indtil videre i køkkenet.

Vi har netop fået vognen, og har haft travlt med at fylde den med alle vores sager. Minus det vi ikke har brug for :-) Hver gang vi har skiftet vogn, har vi fået en kasse campingting til overs. Vognen er Cabbys udstyrsmodel, der hedder Caienna. Dvs. at der ikke skulle eftermonteres ting, som vi havde i den gamle vogn. Bl.a. gasbagovn og udvendig gasudtag og byvandstilslutning. Det hele og lidt mere er i Caiennaen. Vi tilkøbte en Truma mover og det, der hedder et Cabby Call Center. Det er et sms-modul, så vi kan sende en sms og tænde for varmen og køleskabet i forvejen. Før kørte Flemming altid op på campingpladsen og tændte i forvejen, men det er slut nu. Det tror jeg, især Flemming bliver glad for :-) Vi fik også en rigtig pæn rabat hos Hinshøj Caravan, så alt i alt er vi glade og tilfredse med udfaldet, selvom det ikke var planen at skifte nu.

 

Her får Flemming overrakt nøglerne til vognen af indehaver Jan Henneberg Mikkelsen

 

Vi valgte et pænt, neutralt og ikke alt for sart stof til rundsiddegruppen. Stoffet hedder Maria. Der er nakkestøtter, hvis vi nu skulle få lyst til at lægge hovedet lidt tilbage og hvile øjnene. Gardinerne er også ændret. I stedet for de mørke traditionelle, lidt tunge gardiner, har vi valgt lyse panelgardiner, der hedder Tilda.

   

Der er LED-lys i samtlige lamper i hele vognen.

 

Sengen er som vi kender den fra den gamle vogn. Der er nu et højskab med hylder for enden af sengen - før var der kun en hylde.

   
Skabet for enden af sengen. På det andet billede er skabet overfor lige ved siden af garderobeskabet. Det er endnu et hyldeskab. Begge skabe har lys, der tænder, når man åbner lågen.
   
I bunden af garderobeskabet over fyret er der en plade med luftriller, hvor man kan tørre vådt fodtøj. I toppen af garderobeskabet i taget, er der en ventilator, der suger den fugtige luft ud.
   
I køkkenet er der nu et komfur med grill, gasbageovn, 4 gasblus og magasinskuffe. Køkkenskufferne er med soft-close. Køleskabet modsat køkkenet. Forskellen er at der er børstet stål på lågerne i stedet for trælook. Ydermere er der nu en microbølgeovn, som jeg ikke helt ved, om jeg kommer til at bruge. Har i hvert fald aldrig savnet en :-)
   
4 gasblus og god plads til gryder og pander. Ved siden af køkkenet er der under overskabet en radio med CD/DVD-afspiller. Der er højttalere i siddegruppen og over sengen.
   
Badeværelset er blevet ændret fra plastikskabe til samme slags skabe som i resten af vognen. Desuden er der en elektrisk håndklædetørrer. Der er kanaler til varmen over toilettet og ved gulvet ved siden af toilettet foruden gulvvarmen. I loftet er der en klar Heki-tagluge, så der kommer lys ind. Der er vågelys, så man ikke behøver at tænde hele lysshowet, hvis man skal på toilettet om natten. Håndvasken har "vandfald"- blandingsbatteri og den skinnende vask er sikkert et mareridt at holde pæn :-)
   
Der hører også en pulverslukker med til vognen. Moveren blev monteret hos forhandleren. Vognen blev vejet for at finde ud af, hvor det var mest hensigtsmæssigt at placere moveren. I dette tilfælde blev det foran hjulene, da sengen med det store magasin er bagest i vognen. Vi havde svært ved at få et ordentligt kugletryk på den anden vogn, så det var godt, moveren kom foran akslen.
   
Udvendigt gasudtag er bag den lille klap ved siden af ski-magasinet. Bagenden af vognen er helt ændret i forhold til den anden.
 
Vi har fået en rigtig dejlig vogn, og jeg glæder mig til den første tur i St. Bededagsferien. Vi har været meget tilfreds med hele forløbet, det eneste jeg har været utålmodig med, er Cabby-fabrikken. Jeg synes, de arbejdede aaaalt for langsomt med at bygge vores vogn :-)

Der er stadig ATC (Anti Traction Control - antislingresystem) på vognen. Desuden er der automatisk gasomskifter mellem 2 flasker, så Flemming ikke skal ud og skifte gasflaske midt nat i -10 graders frost :-)

I øvrigt fik vi overdraget en helt utroligt, flot skinnende ren og klargjort vogn. Jeg har aldrig set en vogn så grundigt rengjort indvendigt. Jeg troede, jeg skulle hjem og fjerne lidt støv og fedtede fingre (det skulle vi på den anden), men denne her strålede nærmest. Jeg var temmelig imponeret.

 

FORSIDE